Hírek, újdonságok

 

 


Látogatási tilaom 2021.11.01-től

 

 


Látogatási rend változás !

 


Köszönjük az elismerő szavakat!

 

Tisztelt Főigazgató Asszony!

Tisztelt Főigazgató Úr!

Tisztelt Elnök Úr!

 

Május 12-e az Ápolók Nemzetközi Napja, ennek alkalmából Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató az alábbi levélben köszönti az egészségügyi szakdolgozókat. Ezúton kérjük szíves segítségét a köszönőlevél dolgozókhoz történő eljuttatásában.

 

Tisztelt Ápoló Kollégám!

 

Híres orvosokról gyakran hallani: orvosokról, akiknek tudása, gyakorlata és hozzáértése méltán érdemli ki a társadalom egyöntetű elismerését.

Híres ápolókról azonban sokkal ritkábban – szinte sohasem – hallunk. Pedig azok, akik akár csak egyetlen alkalommal is, de megtapasztalták egy egészségügyi intézmény különleges világát, jól tudják, hogy gyógyítás nem létezik ápolók nélkül. Önök a magyar egészségügy sokszor névtelen hősei, akik ennek a rendszernek az alapját adják, akik a betegágy mellett fáradhatatlanul, ismerőseinkkel, barátainkkal, családtagjainkkal, vagy akár velünk együtt küzdenek a gyógyulásért. Gondoskodásukkal segítik, biztató szavaikkal pedig bátorítják az elesetteket a legnehezebb pillanatokban is.

Nehéz kifejezni mindazt a hálát, amivel tartozunk Önöknek: az elmúlt több mint egy esztendőben lassan elfogytak a köszönet szavai.

Nincs az az elismerés, amely méltó módon fejezné ki a megmentett emberi életek igazi értékét, mégis minden erőnkkel a jövőben is arra kell törekednünk, hogy emberileg és anyagilag egyaránt elismerjük Önöket. Célunk az, hogy magasztos hivatásuk ismét életpályát jelentsen minden arra elhivatott honfitársunknak. Tudjuk jól, hogy még sok feladatunk van ezen a területen is, de Önökkel együtt töretlen hittel dolgozunk a magyar egészségügy megújításán, amely nemcsak a gyógyító intézményekre, az ellátás körülményeire, hanem szakdolgozóink szakmai fejlődésére és pénzügyi megbecsülésére is kiterjed.

Egy igazán jó ápoló ugyan sok mindent megtanulhat, sok mindenre kiképezhetik – de a munkája, sőt: élete lényegét képező emberséget, és a hivatása iránti alázatot nem lehet tanítani. Valójában ez az, ami képessé teszi Önöket ennek a szinte lehetetlen feladatnak az ellátására. Büszkék lehetünk minden magyar egészségügyi szakdolgozóra, akik nap, mint nap tanúbizonyságot tesznek ezekről a nemes tulajdonságokról.

Az Ápolók Nemzetközi Világnapján őszinte hálámat fejezem ki a betegekért dolgozó, harcoló ápolók nagy családjának.

Köszönöm az elkötelezettségüket, kitartásukat!

 

Köszönettel és tisztelettel:

 

 

Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató úr megbízásából,

Dr.Raffay Bálint

főigazgatói hivatalvezető

 

Főigazgatói Hivatal


Köszönjük az elismerő szavakat!


Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az alábbi videóban a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatójával, dr. Vermes Tamással készített interjút láthatják. (A műsorban a 6:00 és 33:13 perc között találják a Kórházzal kapcsolatos híreket.)

Zirci TV műsora – 2021. május 7.Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy  post COVID tünetekkel a Belgyógyászati szakrendelésünket keressék fel.

A szakrendelés beutaló és időpont köteles.

 


Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az alábbi videóban a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatójával, dr. Vermes Tamással készített interjút láthatják. (A műsorban a 10:50 és 25:30 perc között találják a Kórházzal kapcsolatos híreket.)

Zirci TV műsora – 2021. március 12.

 


 

 

Katonák fertőtlenítették a zirci kórház rehabilitációs osztályát


Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a 1/2001 e.ü. miniszteri egyedi rendelet alapján a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben az egynapos sebészeti tevékenység a mai naptól átmenetileg szünetel! A tevékenység újraindításáról honlapunkon adunk tájékoztatást.

Megértésüket köszönjük!


Jenei Zoltán országos kórház főigazgató levele az egészségügyben dolgozókhoz

 

Tisztelt Kollégák!

 

  1. március 1-jével új időszámítás kezdődött a magyar egészségügy történetében.

Az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetése abban a reményben történt, hogy tisztább, átláthatóbb, jobban szervezhető viszonyrendszert teremtsünk mind a gyógyító munkában résztvevő szakemberek, mind pedig betegeink számára.

Ezért szeretném köszönetemet kifejezni azoknak az egészségügyben dolgozó munkatársainknak, akik a sok nehézség és bizonytalanság mellett is vállalták, hogy az állami egészségügyi rendszeren belül végzik nélkülözhetetlen közszolgálati tevékenységüket a jövőben is!

Tudom, hogy rengeteg feladatunk van még, a következő hónapokban számtalan kérdést át kell gondolnunk és megnyugtatóan rendezni azért, hogy a munkavégzéshez szükséges minden feltétel rendelkezésre álljon.

Hálás vagyok, hogy bizalmat adtak a folytatáshoz, amire csak egy válasz lehetséges: még több energiával fogunk közösen azon dolgozni, hogy a magyar egészségügy átalakítása sikeres lehessen.

Nem mehetünk el szó nélkül azok mellett sem, akik bármilyen ok miatt, de úgy döntöttek, hogy nem maradnak az állami szférában. Eddigi munkájukért őket is elismerés illeti. Döntésüket, ha nehéz szívvel is, de elfogadom. Tudom jól, hogy nem lehetett egyszerű kilépni abból a rendszerből, ami sokuknak többet jelentett a hivatásuknál is.

Őszintén kívánok Nekik is sok sikert és reményeim szerint tudásukat – még ha más formában is  –, de a nagyon széles egészségügyi szektorban fogják majd hasznosítani, amely munkánk által megújul.

 

 

 

 


Búcsút vettünk dr. Monszpart László főorvos úrtól, városunk díszpolgárától

kép:halasinfo

 

 

 

 

 

 

 

 Újabb köszönet kedves betegünktől:

A Zirci Erzsébet Kórház rehabilitációs részlegéről sok jót, dicséretet halottam, tudom, hogy Zirctől távolabbi helységekből érkezők is találtak itt gyógyulást.

E sok dicséret megalapozottságáról magam is meggyőződhettem.

  1. június 19-én combnyaktörés utáni rehabilitációs kezelésre kerültem az intézménybe.

Ekkor még egy hetes kórházi ápolás, műtét után elég elesett állapotban voltam. Nagy szükségem volt a további ápolásra, erősítésre.

Megérkezésem után azonnal gondoskodó ápolók fogadtak. Szobám egy 5 ágyas, nagy, világos, levegős terem volt. Az épületben makulátlan tisztaság uralkodott.

Gondoskodó, segítő, türelmes, kedves ápolók kezébe kerültem. Látták, hogy még szükségem van segítségre.  Ezt meg is adták, de nagyon okosan, ahogy látták gyógyulásomat, a segítség átment odafigyelésbe, biztatásba, szerető, kedves gondoskodásba.

A gyors javulásomnak fő alapja volt a nagyszerű gyógytorna. Gyógytornászaink nagy szakértelemmel, türelemmel, szeretettel segítettek a gyógyulásban, erősödésben, önállósodásban.

Nekem a gyógytornára volt a legnagyobb szükségem, de láttam, hogy ezen kívül rengeteg féle kezelésre van lehetőség.

Három heti gondos ápolás után megerősödve, önállósodva, gyógyultan kerültem vissza otthonomba.

Most magam is meggyőződtem, hogy a sok dicséretnek, amit előzőleg hallottam, megvan az alapja.

Örülhetünk és büszkék lehetünk, hogy városunkban ilyen egészségi intézmény működik, ami mindannyiunk számára értékes, hasznos munkát végez, s amelynek jó híre nem alaptalanul eljut távoli vidékekre.

 

Takács Istvánné

Zirc

 

Köszönjük az elismerő szavakat, nagy öröm számunkra, hogy jól érezte itt magát és sokat javult az állapota.

Kórházvezetés

 

 

 


Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az alábbi videóban a Covid vírussal és az oltással kapcsolatban készült interjút láthatják. (A műsorban a 01:38 és 34:25 perc között.)

Zirci TV műsora – 2021. január 22.

 


Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az alábbi videóban a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatójával, dr. Vermes Tamással készített interjút láthatják. (A műsorban a 24:30 és 40:45 perc között találják a Kórházzal kapcsolatos híreket.)

Zirci TV műsora – 2020. december 11.

 


 


 Virágozzon az idők végezetéig!

 

Alapításának 120. évfordulóját ünnepelte a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet

 

A közelmúltban megépített épületszárny teraszáról katonazene szólt, a felújított kórházi parkban pedig szép számmal gyülekeztek az ünneplők, közöttük egykori és jelenlegi kórházi dolgozók. Az egészségügyi intézmény két század fordulójáig visszanyúló múltjára emlékezett, és könyvet is megjelentettek a kerek évforduló alkalmából. tovább…  


A zirci kórház alapításának 120. évfordulója és az alkalomra megjelent könyv kapcsán rendeztek a bakonyi városban nagyszabású ünnepséget.

Százhúsz esztendeje alapították a zirci városi kórházat

Forrás:VEOL


 

 


Az FFP és a sebészeti maszk helyes használata

https://www.aeek.hu/-/az-ffp-es-a-sebeszeti-maszk-helyes-hasznalata

 


 

Tisztelt jelenlegi és múltbéli Munkatársaink!

 

Kórházunk idén ünnepli alapításának 120. évfordulóját, mely alkalomból 2020. szeptember 4.-én 13 órakor emlékünnepséget tartunk a kórház Krónikus Belgyógyászati épület új parkjában.

Tisztelettel hívjuk Önöket erre az ünnepségre, melyet szeretnénk közösen, családias hangulatban ünnepelni a kórház minden dolgozójával – akik jelenleg és régebben is sokat tettek intézményünkért.

Az ünnepségen a 120 éves évfordulóra elkészült kórháztörténeti könyv bemutatójára is sor kerül, a könyv megvásárlására is lehetőség lesz (ezen a napon 1000 Ft/db áron).

 

Szeretettel várjuk Önöket!

 

A kórház vezetősége

 


 

 


Újabb köszönet kedves betegünktől:

 

ZIRCI ERZSÉBET KÓRHÁZ-RENDELŐINTÉZET

Dr. VERMES TAMÁS úr főigazgató

 

Tisztelt Főigazgató Úr!

 

Azok közé a szerencsés betegek közé tartozom, akiknek műtét utáni rehabilitációjára – immár a második esetben – a zirci kórházban került sor. Első alkalommal 2013 márciusában töltöttem három hetet az önök intézményében.  Emlékezetes év, a váratlan nagy március 15.-i hóesés miatt. Járókerettel érkeztem és a kezelések után már bottal távoztam. Természetes volt számomra, hogy a második csípőprotézis műtétet követően is a zirci kórházba kérjem a felvételemet.

 

Hét év után nagy és kellemes meglepetés volt látni a fejlődést. A rendezett park látványa, a gépkocsi parkoló napelemes tetőszerkezete már is jó benyomást tesz az érkezőre.

 

A tornatermek felszereltsége pedig példamutató. Annak az igazolása, hogy vannak olyan vezetők, szakemberek, akik élni tudnak a pályázati lehetőségekkel. Gratulálok mindazoknak, akik ebben a sikeresen fejlesztésben eredményesen részt vettek.

 

Szeretném megköszönni dr. Horváth Sándor osztályvezető főorvosnak és az irányításával működő Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály dolgozóinak, hogy kiszámítható és követhető pontos napirend mellett zajlanak a kezelések. Jó betegnek lenni ott, ahol rend és tisztaság van. A kórtermekben és a közösségi terekben egyaránt.Az osztály munkatársaival harmonikus volt az orvos-beteg és a nővér-beteg kapcsolat. Figyelemmel kísérték rehabilitálódásunk folyamatát, ápoltak bennünket, teljesítették kéréseinket és egy-egy biztató szóval, dicsérettel láthatóan velünk együtt örültek az eredményeinknek.
Az orvosok és a nővérek készségesek voltak. A járványveszély bejelentését követően is a nyugalmat sugározó magatartásuknak köszönhetően biztonságban érezhettük magunkat. Marcsi, az osztályvezető főnővér folyamatosan látható és mindenkor megszólítható volt a betegek számára is.
Minden elismerést megérdemelnek a gyógytornászok. Varga Gergely vezetésével, remek munkát végeznek. Személy szerint külön köszönettel tartozom Varga Gergelynek és Varga Dórinak, Nagyné Juditnak, Andinak és Évának a fizioterápián. Nekik is köszönhetem, hogy most is – ahogy évekkel ezelőtt is – járókerettel érkeztem, de a kezelések után már segédeszköz nélkül távozhattam a zirci kórházból.

 

Végül szeretnék köszönetet mondani Nagy Zsolt élelmezés vezetőnek és a konyha dolgozóinak. A változatos étrendért, a menük ízletes elkészítéséért és azért a találékonyságért, amivel a délutáni édesség, gyümölcs is az asztalunkra kerülhetett.

 

Kívánok további gyógyító munkájukhoz jó egészséget.

Köszönettel és tisztelettel:

 

Tímár Veronika

a 306-os kórterem egykori lakója

 

 

 

Köszönjük az elismerő szavakat, jól esik, ha a pozitív változásokat és a tisztességes munkát is észreveszik és értékelik pácienseink.

Dr. Vermes Tamás
főigazgató

 


Szíves tájékoztatásul küldöm az EMMI által 2020. március 13-án életbe léptetésre kerülő, eRecept kiváltásra vonatkozó rendeletről szóló tájékoztatást:

„Péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit. Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ugyanis rendeletben egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit. A rendelet szerint a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket.”

Üdvözlettel,
EESZT Üzemeltetés

 


Bővítették a kórházi épületet, megújították a parkot

 

 


Közlemény

Örömmel tájékoztatjuk betegeinket, a hozzátartozókat és a város lakosságát, hogy a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet Krónikus Belgyógyászati Osztályának új épületszárnya elkészült. Ezzel egyidejűleg a kórházhoz tartozó park felújítása és a Kálvária kerttel történő egybenyitása is megtörtént. Az épület főbejárata is áthelyezésre került a park felöli oldalra. A halotthűtő és az elhunytakkal történő ügyintézés az új épületszárny alagsorában került elhelyezésre.

Az új épülethez tartozó parkolók a parkban kerültek kialakításra, ezért a közlekedés rendje is változik 2019 július 29.-től.

Az épület megközelítése gyalogosan és gépjárművel egyaránt a Kórház utcai kapun keresztül történik. Az osztályra az épület új főbejáratán át lehet bejutni.

A betegszállítás és a mozgáskorlátozottak bejárata az új épületrész keleti oldalán lévő bejáraton át, az alagsorból liften keresztül történik az 1. emeleten lévő osztályra.

A Lampert optika melletti (József Attila utca felőli) bejárat a gépjármű forgalom elől zárva lesz. A belső udvar megközelítése (élelmezés és étkező, igazgatás, pénztár) gyalogosforgalom számára továbbra is szabad.

Az élelmezés gépjárművel történő megközelítését a Kistérségi Járóbeteg Központ melletti parkoló igénybevételével ajánljuk.

Amint az időjárás engedi, megtörténik az új park növényekkel való beültetése, ezáltal az újonnan kialakított sétányok és pihenők is a betegek és hozzátartozóik kényelmét, komfortérzését szolgálják.

Addig is javasoljuk az új terasz igénybevételét a levegőzéshez.

Bízunk benne, hogy az intézmény újabb fejlesztése, szépítése elnyeri a lakosság és betegeink tetszését és a minőségjavulás segíti gyógyulásukat, pihenésüket.

Zirc, 2019.07.25.

 

Kórházvezetés

 

This slideshow requires JavaScript.


 

 

 

 

 

 


 

 Tájékoztatás!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet Béke utcai bejáratai előtt a megállás forgalmi tábla által tiltott! Felhívom a figyelmüket, hogy az általános forgalmi szabályok – munkahelytől függetlenül – mindenkire egyaránt vonatkoznak, ezért amennyiben a kórházi parkolókban nem találnak szabad helyet, ne állítsák le gépjárművüket ezen útszakaszon!

A Rendőrség a parkolást és megállást a Béke utca Kórház előtti szakaszán ellenőrizni fogja, és amennyiben szabálytalanságot észlel, azzal szemben rendőri intézkedést kezdeményezhet.

 

 

 

 


Új kórházi parkolási rend

Az épületegyüttes átalakítása, az ésszerűsítés és az utóbbi hónapok megnövekedett gépjármű forgalma szükségessé tette a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet új parkolási rendjének bevezetését. Hat parkolási területen kilencvenhat parkolóhely áll a dolgozók és a betegek rendelkezésére. Van olyan terület is, ahova kizárólag mozgássérültek hajthatnak be. A legjelentősebb változás az, hogy a rehabilitációs osztály melletti parkoló rendszámfelismerő rendszerrel felszerelt sorompóval lesz ellátva. Ezt igénybe vehetik a többhetes kezelésre beutalt betegek is, melynek feltételeiről a felvételt végző nővérek nyújtanak információt. A többi parkolóban a parkolás továbbra is ingyenes. Az új szabályozás május elsején lép életbe.

 

 


A zirci fejlesztések, korszerűsítések a magasabb szintű betegellátást szolgálják  /VEOL/


 

Az egészségügyben dolgozókat ünnepelte a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet és Zirc Városi Önkormányzat a jubileumi Semmelweis nap alkalmából. Részletek

Szerző: Kelemen Gábor

 

 

 

 

 

„Zirc Egészségügyéért” szakmai kitüntetésben részesült Valler Ilona, a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet ápolási igazgatója. Az elismerő oklevél átadására a Semmelweis-napi ünnepség keretében került sor. Részletek

Szerző: Kelemen Gábor

További képek (itt)

 

 

 


Átadásra került a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet napelemes kiserőműve és lerakták a Krónikus Belgyógyászati Épület új szárnyának alapkövét.


Kedves Betegeink!

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a fizikoterápia, gyógymasszázs és gyógytorna szakrendeléseken számos alkalommal az előjegyzett páciens nem jelent meg és távolmaradását nem jelezte előre. Ezzel más előjegyzett és várólistán lévő betegtársa elől vette el a kezelés lehetőségét. Ennek elkerülésére és a folyamatos betegellátás biztosítása érdekében az alábbi rendelkezés bevezetését tartottuk szükségesnek:

„Amennyiben az előjegyzett páciens az előre egyeztetett időpontban három egymást követő alkalommal nem jelenik meg, és a távol maradását legalább 24 órával az adott időpont előtt nem jelzi, az előjegyzési listából töröljük.”

Ezt követően a kiírt kezelések folytatása kizárólag újabb időpont egyeztetést követően lehetséges!

Megértését és együttműködését köszönjük!”

Kórházvezetés


Újabb köszönet kedves betegünktől:

Tisztelt Igazgató Asszony és Igazgató Urak!
Ezúton  szeretném köszönetemet kifejezni az Önök által vezetett Intézmény Egynapos Sebészeti részlegén dolgozó Kollégáik magas színvonalú szakmai munkája és emberi hozzáállása miatt!
Budapesti lakos vagyok, mégsem egy budapesti kórházban végeztettem el lábfej korrekciós (bütyök) műtétemet, mert az Önök Intézményének jó híre már korábban eljutott hozzám.
Azonban a tapasztalataim messze meghaladták a várakozásaimat is!.
A Kórház infrastruktúrája, és tisztasága minden igényt kielégítő, nem beszélve a benne dolgozókról!
2017. november 10-én műtött Dr Pintér László. Az altatóorvos Dr Müller Krisztina volt.
Az ápolók pedig: Zrínyi József nappal és őt váltotta éjszakára Kocsányi Istvánné ( Julcsi)
A reggeli elbocsájtást végző Kolléganő nevét sajnos elfelejtettem megkérdezni, pedig Ő is rendkívül kedves volt.
Fenti Kollégáikra méltán lehetnek büszkék!
Azóta bárkivel beszélek – márpedig elég sok emberrel beszélek- mindenkinek mesélem az Önöknél tapasztaltakat.
Mondanom se kell, hogy a legtöbb ember hitetlenkedve hallgatja, hogy: “Jé!! Hát ilyen is van a Magyar egészségügyben”?
Igen van!!
Kérem vigyázzanak erre a remek csapatra és amennyire a lehetőségeikből futja anyagilag és erkölcsileg is becsüljék meg Őket!
Megérdemlik!
Köszönettel:  Karácsony Andrea
(  az aznap ott fekvő további 4 beteg nevében is :))

A kórház valamennyi dolgozója nevében köszönjük a dicsérő szavakat!


Egy kedves betegünk levele:

Tisztelt Főigazgató Úr!

2017. április 11-én visszérműtétem miatt töltöttem egy napot az Önök kórházában. Már az érkezéskor szembetűnő volt a kórház tisztasága, a mosdók jó felszereltsége és ugyanez volt igaz a szobára is.
Ott tartózkodásom alatt mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, különösen a nappalos és az éjszakás ápolók, akik a kórházakról sajnálatos módon kialakult rossz közvéleménnyel szemben hihetetlenül emberségesen, barátságosan bántak velünk, betegekkel, mindamellett a munkájukat is profin végezték.
Természetesen az aneszteziológus hölgyről és az érsebész főorvos úrról ugyanezek mondhatók el.
Már-már olyan érzésem volt, mintha egy magánklinikán ápoltak volna.
Ezúton szeretném Önnek és a kezelésemben, ápolásomban résztvevő kollégáinak szívből megköszönni munkájukat, kedvességüket!
Köszönettel és tisztelettel:
Dobosi Gergely

Köszönjük a dicsérő szavakat!


A nyertes pályázat a megtakarítást szolgálja

Zirc (mah) – A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet – számos más kórházhoz hasonlóan – pályázott az egészségügyi szakellátást nyújtó közfinanszírozott szolgáltatók működési támogatása keretében meghirdetett, a gazdasági hatékonyságot fokozó fejlesztések támogatásra, melynek teljes összege országosan tizenötmilliárd forint volt. Támogatott pályázatuknak köszönhetően a bakonyi kórházban 2017 első félévében 30 512 500 Ft összegű beruházás valósulhat meg, tájékoztatta lapunkat Dr. Vermes Tamás főigazgató. – Folyamatos fejlesztéseink keretében kiemelt helyen szerepelnek a gazdasági hatékonyságot fokozó beruházások, melyek segítségével évek óta kiegyensúlyozott gazdálkodásunk mellett magas színvonalú betegellátást nyújtunk, szép, családias környezetben. Nyertes pályázatunkkal ugyanezt erősítjük, különböző tevékenységeken keresztül, mondta el a főigazgató. Az intézmény költségvetésében jelentős tételt kitevő hulladékszállítási díjat a már bevezetett szelektív hulladékkezelés és a hulladékmennyiség csökkentése mellett hulladékprés vásárlásával tervezik mérsékelni. A keletkezett hulladékot negyedére tömörítő berendezés használata éves viszonylatban mintegy másfélmilliós megtakarítást eredményezhet. A járóbeteg szakellátó műtőjébe műtéti berendezéseket szereznek be, melyek lehetővé teszik a sebészeti és nőgyógyászati műtétek számának emelését, ugyanakkor a költségek csökkenését. Az új takarítógépekkel költséghatékonyabbá válik az épület víz- és vegyszertakarékos tisztántartása. Jelenleg költségeik nagy részét teszi ki a villamosenergia-fogyasztás. Napelemes rendszerük folyamatban lévő kiépítése mellett fényforrásaikat LED-es, részben vezérelt rendszerre cserélik, energiatakarékos hűtőket, az élelmezési osztályra mosogatógépet vásárolnak. A vízvezeték rendszerre, figyelemmel a Magas-Bakony karsztvízének kiemelkedően magas keménységére, mágneses vízlágyító berendezéseket telepítenek, melyek használata megelőzi a vízkő által okozott károkat, takarítási költségeket, jelentősen csökkentve a vízterhelést. Textilazonosító rendszer alkalmazásával az egészségügyi textíliákba rögzített azonosítók segítségével gyorsabbá és automatizálhatóvá válik azonosításuk, számolásuk, precízebbé a nyilvántartásuk, így munkaerő szabadítható fel innen a betegellátás területére. Dr. Vermes Tamás elmondta, a tervezett beruházásokat a januári kezdéstől júniusig tervezik megvalósítani. Éves szinten tizenhatmillió forintot meghaladó összegű megtakarítással számolnak, melyet további beruházások megalapozására, intézményük fejlesztésére fordítanak. A kórház – saját pénzügyi forrásainak felhasználása mellett – az elnyert támogatást a kisváros, valamint az ellátási terület lakossága betegellátásának minőségi fokozására, egészségi állapotának javítására fordítja.
A folyamatosan fejlődő kórház rehabilitációs foglalkoztatója is a minőségi betegellátást szolgálja.


Értesítjük a tisztelt lakosságot és kedves betegeinket, hogy a napokban intézményünkben a tűzoltóság gyakorlatozik, aggodalomra nincs ok! A gyakorlatok elősegítik az esetleges éles helyzetek gyors megoldását.
Képekben:


2016. szeptember 27-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei versenyén II. helyezést elért csapatunk:

20160927_meszk

Scheiber Ivett, Somogyiné Oroszi Katalin, Klesitzné Bauer Gabriella, Simon Károlyné és Valler Ilona ápolási igazgató.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Print Friendly, PDF & Email