Hírek, újdonságok

 

 

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot valamint betegeinket, hogy az időpontkérések és egyéb hívások gördülékenyebbé tételének érdekében az intézmény a vonalas telefonhálózat átalakítását végzi.

Szíves türelmüket kérjük.

 

 


Az egészségügyben dolgozókat ünnepelte a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet és Zirc Városi Önkormányzat a jubileumi Semmelweis nap alkalmából. Részletek

Szerző: Kelemen Gábor

 

 

 

 

„Zirc Egészségügyéért” szakmai kitüntetésben részesült Valler Ilona, a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet ápolási igazgatója. Az elismerő oklevél átadására a Semmelweis-napi ünnepség keretében került sor. Részletek

Szerző: Kelemen Gábor

 

 

 

További képek (itt)


Átadásra került a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet napelemes kiserőműve és lerakták a Krónikus Belgyógyászati Épület új szárnyának alapkövét.

 


Kedves Betegeink!

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a fizikoterápia, gyógymasszázs és gyógytorna szakrendeléseken számos alkalommal az előjegyzett páciens nem jelent meg és távolmaradását nem jelezte előre. Ezzel más előjegyzett és várólistán lévő betegtársa elől vette el a kezelés lehetőségét. Ennek elkerülésére és a folyamatos betegellátás biztosítása érdekében az alábbi rendelkezés bevezetését tartottuk szükségesnek:

„Amennyiben az előjegyzett páciens az előre egyeztetett időpontban három egymást követő alkalommal nem jelenik meg, és a távol maradását legalább 24 órával az adott időpont előtt nem jelzi, az előjegyzési listából töröljük.”

Ezt követően a kiírt kezelések folytatása kizárólag újabb időpont egyeztetést követően lehetséges!

Megértését és együttműködését köszönjük!”

 

Kórházvezetés


Újabb köszönet kedves betegünktől:

 

Tisztelt Igazgató Asszony és Igazgató Urak!
Ezúton  szeretném köszönetemet kifejezni az Önök által vezetett Intézmény Egynapos Sebészeti részlegén dolgozó Kollégáik magas színvonalú szakmai munkája és emberi hozzáállása miatt!
Budapesti lakos vagyok, mégsem egy budapesti kórházban végeztettem el lábfej korrekciós (bütyök) műtétemet, mert az Önök Intézményének jó híre már korábban eljutott hozzám.
Azonban a tapasztalataim messze meghaladták a várakozásaimat is!.
A Kórház infrastruktúrája, és tisztasága minden igényt kielégítő, nem beszélve a benne dolgozókról!
2017. november 10-én műtött Dr Pintér László. Az altatóorvos Dr Müller Krisztina volt.
Az ápolók pedig: Zrínyi József nappal és őt váltotta éjszakára Kocsányi Istvánné ( Julcsi)
A reggeli elbocsájtást végző Kolléganő nevét sajnos elfelejtettem megkérdezni, pedig Ő is rendkívül kedves volt.
Fenti Kollégáikra méltán lehetnek büszkék!
Azóta bárkivel beszélek – márpedig elég sok emberrel beszélek- mindenkinek mesélem az Önöknél tapasztaltakat.
Mondanom se kell, hogy a legtöbb ember hitetlenkedve hallgatja, hogy: “Jé!! Hát ilyen is van a Magyar egészségügyben”?
Igen van!!
Kérem vigyázzanak erre a remek csapatra és amennyire a lehetőségeikből futja anyagilag és erkölcsileg is becsüljék meg Őket!
Megérdemlik!
Köszönettel:  Karácsony Andrea
(  az aznap ott fekvő további 4 beteg nevében is :))

A kórház valamennyi dolgozója nevében köszönjük a dicsérő szavakat!

 

 


Egy kedves betegünk levele:

Tisztelt Főigazgató Úr!

2017. április 11-én visszérműtétem miatt töltöttem egy napot az Önök kórházában. Már az érkezéskor szembetűnő volt a kórház tisztasága, a mosdók jó felszereltsége és ugyanez volt igaz a szobára is.
Ott tartózkodásom alatt mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, különösen a nappalos és az éjszakás ápolók, akik a kórházakról sajnálatos módon kialakult rossz közvéleménnyel szemben hihetetlenül emberségesen, barátságosan bántak velünk, betegekkel, mindamellett a munkájukat is profin végezték.
Természetesen az aneszteziológus hölgyről és az érsebész főorvos úrról ugyanezek mondhatók el.
Már-már olyan érzésem volt, mintha egy magánklinikán ápoltak volna.
Ezúton szeretném Önnek és a kezelésemben, ápolásomban résztvevő kollégáinak szívből megköszönni munkájukat, kedvességüket!
Köszönettel és tisztelettel:
Dobosi Gergely

Köszönjük a dicsérő szavakat!


 

A nyertes pályázat a megtakarítást szolgálja

Zirc (mah) – A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet – számos más kórházhoz hasonlóan – pályázott az egészségügyi szakellátást nyújtó közfinanszírozott szolgáltatók működési támogatása keretében meghirdetett, a gazdasági hatékonyságot fokozó fejlesztések támogatásra, melynek teljes összege országosan tizenötmilliárd forint volt. Támogatott pályázatuknak köszönhetően a bakonyi kórházban 2017 első félévében 30 512 500 Ft összegű beruházás valósulhat meg, tájékoztatta lapunkat Dr. Vermes Tamás főigazgató. – Folyamatos fejlesztéseink keretében kiemelt helyen szerepelnek a gazdasági hatékonyságot fokozó beruházások, melyek segítségével évek óta kiegyensúlyozott gazdálkodásunk mellett magas színvonalú betegellátást nyújtunk, szép, családias környezetben. Nyertes pályázatunkkal ugyanezt erősítjük, különböző tevékenységeken keresztül, mondta el a főigazgató. Az intézmény költségvetésében jelentős tételt kitevő hulladékszállítási díjat a már bevezetett szelektív hulladékkezelés és a hulladékmennyiség csökkentése mellett hulladékprés vásárlásával tervezik mérsékelni. A keletkezett hulladékot negyedére tömörítő berendezés használata éves viszonylatban mintegy másfélmilliós megtakarítást eredményezhet. A járóbeteg szakellátó műtőjébe műtéti berendezéseket szereznek be, melyek lehetővé teszik a sebészeti és nőgyógyászati műtétek számának emelését, ugyanakkor a költségek csökkenését. Az új takarítógépekkel költséghatékonyabbá válik az épület víz- és vegyszertakarékos tisztántartása. Jelenleg költségeik nagy részét teszi ki a villamosenergia-fogyasztás. Napelemes rendszerük folyamatban lévő kiépítése mellett fényforrásaikat LED-es, részben vezérelt rendszerre cserélik, energiatakarékos hűtőket, az élelmezési osztályra mosogatógépet vásárolnak. A vízvezeték rendszerre, figyelemmel a Magas-Bakony karsztvízének kiemelkedően magas keménységére, mágneses vízlágyító berendezéseket telepítenek, melyek használata megelőzi a vízkő által okozott károkat, takarítási költségeket, jelentősen csökkentve a vízterhelést. Textilazonosító rendszer alkalmazásával az egészségügyi textíliákba rögzített azonosítók segítségével gyorsabbá és automatizálhatóvá válik azonosításuk, számolásuk, precízebbé a nyilvántartásuk, így munkaerő szabadítható fel innen a betegellátás területére. Dr. Vermes Tamás elmondta, a tervezett beruházásokat a januári kezdéstől júniusig tervezik megvalósítani. Éves szinten tizenhatmillió forintot meghaladó összegű megtakarítással számolnak, melyet további beruházások megalapozására, intézményük fejlesztésére fordítanak. A kórház – saját pénzügyi forrásainak felhasználása mellett – az elnyert támogatást a kisváros, valamint az ellátási terület lakossága betegellátásának minőségi fokozására, egészségi állapotának javítására fordítja.
A folyamatosan fejlődő kórház rehabilitációs foglalkoztatója is a minőségi betegellátást szolgálja.


 

Értesítjük a tisztelt lakosságot és kedves betegeinket, hogy a napokban intézményünkben a tűzoltóság gyakorlatozik, aggodalomra nincs ok! A gyakorlatok elősegítik az esetleges éles helyzetek gyors megoldását.
Képekben:

 


2016. szeptember 27-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei versenyén II. helyezést elért csapatunk:

20160927_meszk

Scheiber Ivett, Somogyiné Oroszi Katalin, Klesitzné Bauer Gabriella, Simon Károlyné és Valler Ilona ápolási igazgató.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Print Friendly, PDF & Email